VB67 Senior Muesli

Laag in suikers

Koolhydraten zoals suiker en zetmeel worden door een paard gebruikt als energieleveranciers, maar niet alle paarden kunnen goed overweg met grote hoeveelheden. Dit geldt ook voor senior paarden met een afnemende of lage activiteit, en speciaal voor die paarden is deze muesli laag in suikers.

Organische sporenelementen

Sporenelementen hebben pas een voedingswaarde wanneer deze worden opgenomen in de bloedbaan. De opneembaarheid van sporenelementen is dus heel belangrijk. Chelaten (organische sporenelementen) hebben een organische binding met een aminozuur (eiwit). Deze binding voorkomt oxidatie en bindingen met andere nutriënten. Wanneer een mineraal zich bindt met een ander nutriënt kan deze niet meer opgenomen worden in de bloedbaan. Organische sporenelementen zijn dus onmisbaar voor een goede opname.

Glucosamine

Glucosamine heeft een belangrijke rol in de opbouw van het kraakbeen. Hierdoor kan het een positieve bijdragen leveren aan paarden met gewrichtsproblemen, zoals artrose en artritis wat vaak bij oudere paarden voorkomt. Ook helpt het de gewrichtspijn te verlichten.

Delen