Algemeen
RTRS Credits
28-02-2017 00:00:00

Wij kopen onze RTRS credits rechtstreeks bij boerenbedrijven, voornamelijk in Brazilië. We maken geen gebruik van tussenpersonen en de betalingen gaan rechtstreeks naar de boeren. Sommige boeren zorgen zelf dat ze klaar zijn voor de RTRS certificering, anderen maken gebruik van externe adviseurs die de bedrijven door het proces van diverse audits helpen tot de certificering rond is. Van een van deze externe bedrijven kregen wij vorig jaar de uitnodiging om hen een bezoek te brengen en diverse projecten te bekijken waar wij o.a. onze credits gekocht hebben. Hier ben ik op in gegaan en daarom ben ik van 6-1-2017 t/m 23-1-2017, samen met mijn vrouw, op reis geweest in Brazilië. 

Naast onze eigen vakantie hebben we van 16 t/m 20-1-2017 rondgereisd met mensen van RTRS, Rabobank en het adviesbureau. Tijdens deze week hebben we verschillende boerenbedrijven bezocht en daar bekeken wat de effecten van de RTRS certificering in de praktijk zijn.

Via de volgende link vindt u een presentatie met daarin een samenvatting van de reis, ondersteund met foto’s: https://we.tl/W6j5PEFhn2

We hopen u hiermee een indruk te hebben gegeven van de reis en de effecten van de RTRS certificering in Brazilië.

Met vriendelijke groet,
Groan